GARDENingers trädgård i Tjustorp 2006-2018

 

 

 

 

 

Trädgården är ju stor och vis av tidigare erfarenhet, började vi här med att plantera lähäckar första året 2006. Längs västra och norra tomtgränsen planterade vi gråal och längs östra sidan planterade vi dels prakthäggmispel och dels körsbärsplommon.
Efter något år upptäckte vi att vissa plantor såg konstiga ut och när vi tog tag i dem, så fick man hela busken i handen, helt utan rötter. Sork! Det är sådant som hör trädgårdslivet till!

Vi har låtit trädgården växa fram efter hand. Vi har fått mycket inspiration från trädgårdsbesök och trädgårdsresor. Vår första trädgårdsresa till södra England 2007 var verkligen startskottet för skapandet av vår trädgård. Vi har sedan nästan varje höst besökt Normandie och de underbara trädgårdarna där. Och man får hela tiden nya idéer och infall …
Och det finns dessutom massor av fantastiska trädgårdar både i Sverige och Danmark.
Trädg 1

Vi hade ju fördelen (på sitt sätt!) att det inte fanns någonting alls här, hela tomten hade ju tidigare varit utarrenderad som åkermark. Vi har kunnat skapa precis vad vi vill och önskar. Och man lär sig ju också hela tiden, t ex att det är vackrast när det är rejält tilltaget …
Trädg 2

Vi har också planterat en hel del träd och buskar. Bl.a. platan, gullregn, Ornäsbjörk, Himalayabjörk, blodbok, Bohuslindar, ullungrönn, tulpanträd, rödblommande hästkastanj, valnöt, oxel etc.

Och nu efter mer än tio år så börjar trädgården ta form!

Och på sikt kommer det att bli fantastiskt! En trädgård är ju som allra vackrast i tanken och fantasin…..!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.