Våren ÄR här!

Äntligen en weekend fylld av trädgårdssysslor och njutningar! Så ljuvligt att kunna vara ute, ha dörrarna öppna och så smått börja fixa i trädgården. Den sista snön smälte bort under söndagen efter att jag ihärdigt krattat i den.

första tulpanen

Årets första tulpan lyser i ensamt majestät i söderrabatten. Och dessvärre lär den nog vara rätt ensam i år – hela min tulpanplantering i vita trädgården (säkert mer än 500 lökar) är helt minerad av sorkhål! Likadant i tre av mina fyra stora perennrabatter! Vad gör man?!

blå hyacinter

Finns det något blåare än blå hyacinter ute i ”det fria”? Vilken skillnad mot de förskrämda stackarna vi har inne i krukor kring jul.

Ormskägg mfl

Vid entrén gläds jag åt lila krokus, mörkt ormskägg och en silverbladig minicyklamen med ljusrosa blommor.

Det är helt ofattbart hur snabbt det kan gå, det är bara 20 dagar sedan hela trädgården var begravd i 1,5-2 meter djup snö! Och nu blir det bara bättre och bättre (men inte för sorkarna!)!

växthuset 21 april

Den isolerande bubbelplasten har tagits bort från alla väggarna i växthuset och övervintrarna har fått flytta ut på gården i vår skyddade hörna. Jag hoppas att vädergudarna är mig nådig så det inte blir för kalla nätter för citrusar, oliver och rosmariner. Nu får jag i alla fall plats i växthuset med årets alla sådder; paprikor, chilis, tomater, kronärtskockor och diverse blommor. Men trångt är det och värre lär det  bli! Jag har en hel del kvar att så – gurkor, squash, kosmos, krasse, tagetes m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.