Orangeri II & Ljuvlig höst

I fredags började väggarna på Orangeriet komma upp och man kan ana lite hur det ska bli.
Orangeri II

Den här ljuvliga milda hösten fortsätter och i rabatterna blommar fortfarande en hel del. Riddarsporrarna har kommit igång igen och är helt magnifika.
Riddarsporre nov 14

Riddarsporre 2 nov 14

Dahliorna gör också ett sista ryck.
Dahlia nov 14

I Potagern är svartkålen ‘Nero di Toscana’ den ståtligaste. Finns självfallet i Skånefrös sortiment. Används som grönkål. Vår favorit är att steka den i olivolja med lite skivad/hackad vitlök.
Svartkål Nero di Toscana

Årets höjdpunkt, såväl sommar som höst, är i alla fall Klockrankan – ja, jag vet att jag är lite tjatig, men den är helt fantastisk fortfarande. Den täcker hela spaljén utanför butiken och är helt översållad av blommor i alla nyanser från vitt till mörkt violett.
Klockranka nov 14

Klockranka 3 nov 14

Klockranka 2 nov 14

Fortfarande har jag inte satt vitlöken och jag har bara petat ner ett fåtal tulpan- och narcisslökar, så imorgon får jag allt sätta ordentlig fart om det ska bli en blommande vår. Det är bara pelargonerna som fått komma in i Växthuset hittills. Oliver, citrusar, agave m fl står fortfarande på innergården och börjar nog också längta in. Det kan ju faktiskt slå om och bli kallt när som helst. Men ännu så länge har vi hållit oss över 10 gradersstrecket nästan alla dygn, så jag hoppas vädergudarna är goda någon vecka till …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.