Tage Andersen på Gunillaberg

 För några veckor sedan gjorde vi en dagstur med några kompisar och körde upp till Tage Andersens Gunillaberg straxt väster om Jönköping.

Jag har för många år sedan besökt Tage Andersens butik i Köpenhamn och för ett antal år sedan var vi på Norrviken när han var ansvarig där.  Gunillaberg har jag läst om i någon tidning och även blivit rekommenderad att besöka.

Och det var verkligen en upplevelse! Tage Andersens eleganta, men enkla, estetik är helt enastående! Ingenting är lämnat åt slumpen! T.o.m. alla djuren kändes färgmatchade! Och så extremt och minutiöst välskött – man plockade t.o.m. för hand upp getspillning etc på gräsmattorna.

Inne i huset var det visning av Tages möbler i smide. Vilka former! Se på bilden nedan där t.o.m. skärningen av tyget på dynan följer linjerna i schäslongen!

 

Utanför huset stod urnor med afrikas lilja, agapanthus. Både vita och blå.

 Vid Caféet stod urnor på rad med 50-årig myrten. Imponerande! (I bakgrunden på bilden sitter Tage Andersen i egen hög person och åter lunch.)

 

 I trädgården finns många unika och speciella installationer och konstverk. Som det här konstgjorda trädet på en stor betongkloss på en vagn med fyra hjul – ett på varje sida!

 Bredvid den otroligt vackra spegeldammen fanns denna växtinstallation på smidesstolpar med passionsblommor!

 Och så mitt i allt det sparsmakade – en plastko på ett trädgårdsbord!

 Jag kan verkligen rekommendera ett besök! Kolla också in Tage Andersens hemsida www.tage-andersen.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.