Fransk äppel tarte

Nu i äppeltider blir det någon form av äppelkaka mest varje helg och den här varianten är en riktig godisvariant!

Jag undviker halvfabrikat i matlagningen, men smördegsplattor är något som jag alltid har i frysen och de utgör botten i den här franska tarten.

2 st smördegsplattor kavlas ut och läggs i en pajform.

Blanda

ca 150 gr mandelmassa

1 ägg

0,5 msk kardemumma och 0,5 msk kanel.

Bred ut blandningen över smördegsbotten.

Lägg ut äpplen i tunna skivor.

Grädda 20 min i 200 grader.

Pensla över ca 1 dl varm aprikosmarmelad och grädda ytterligare ca 5 min.

Servera ljummen med en god vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.