Pelargoner …… och mera snö!

Jag är en riktig pelargonnörd och har varit det rätt länge! Och på årets mässa Skånsk Trädgård i början av mars föll jag till föga och gick med i Pelargonsällskapet! Och köpte fröer till några vildpelargoner! De första har faktiskt grott! Och jag är rädd för att jag har fått en ny passion…

pelargon fröplanta

Jag kunde ju inte heller motstå att köpa lite ”vanliga” pelargonsticklingar, som nu står och trängs i växthuset och bara drömmer om vår!

pelargonsticklingar

Och min stora svaghet för lite annorlunda bladverk syns rätt tydligt! En av mina absoluta älsklingspelargoner är den röda, rosenblommiga, brokbladiga Bornholmspelargonen. Jag köpte den här plantan i Danmark för några år sedan på en trädgårdsresa och den har nu blivit en riktigt stor moderplanta.

Bornholmspelargon

Och snön fortsätter falla! Det här är helt makalöst, jag har t.o.m. slutat reagera! Snöformationerna är enorma, så här ser det ut mot planket i sydost på baksidan av huset.

Snö 21.3

Ute i trädgården är det meterhögt. Det är bara trädkronorna som syns och rosenpergolan och lusthuset (Pelargonhuset) står till hälften dolda i snön. Och det bara fortsätter, det snöar i stort sett ihållande med hård blåst. Nu har det hållit på så här i fem dygn!

snö 3 21.3

I min växtdagbok den 22 mars förra året skrev jag: ”Härlig vårdag! Första tulpanen utslagen i Söderrabatten. En fjäril i vita trädgården.” Det är lite svårt att föreställa sig när växthuset och innergården ser ut så här:

snö 2 21.3

Men – det kommer bli vår! Någon gång!

One response to “Pelargoner …… och mera snö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.