Växthuseffekten!

Åh, vad jag njuter av min lokala växthuseffekt!

engelsk pelargon

Den 26 mars 2013 i Tjustorp, straxt utanför Smedstorp, på Österlen: plus 26,3 grader och strålande sol!

citrusknopp

Citrusarna har blomknoppar, pelargonerna börjar blomma, granatäpplena grönskar och småplantorna växer i en rasande fart. T.o.m. min trädtaklök har blomknoppar, vilket jag aldrig varit med om tidigare!

trädtaklök

Enda problemet just nu är att det börjar bli rejält fullt i växthuset eftersom den sedvanliga (och mycket nödvändiga!) växtflytten inte har kunnat börja ännu. Normalt sett brukar pelargonerna redan vara nerflyttade till Lusthuset/Pelargonhuset och de tåligaste övervintrarna vara utflyttade på innergården. Men finns det hjärterum, så finns det  ……

pelargon o fröplantor

Jag undviker att titta utanför växthuset (kan i alla fall inte se ut så mycket, eftersom den isolerande bubbelplasten fortfarande måste sitta uppe) där vi på östra sidan har två meters snövallar och mot norr minst en meters snödjup. Trots snö-eländet känns det i luften att det börjar bli vår! Och Österlen börjar leva upp nu till påsk!

Och här kommer ingen mer snö-bild! Jag har tröttnat på att fotografera snö! Och jag tror att de flesta också tröttnat på att se snön!

Undrar också om inte min lilla trädgårdsbutik är en av de mest fulladdade – här verkligen trängs alla årets fröer, sättlökar, sommarlökar, trädgårdskläder, trädgårdshandskar, redskap m.m.  Alldeles snart drar odlingssäsongen igång och det känns roligt och inspirerande! Så hjärtligt  välkomna!

GLAD PÅSK!

One response to “Växthuseffekten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.