Nytt trädgårdsår!

Vad härligt det är när det kommande trädgårdsåret ännu så länge bara finns i tanken! I år ska jag lyckas med allt jag företar mig i trädgården! (?) Vädret kommer vara fantastiskt och jag kommer att hinna med allt jag vill och trädgården kommer vara magnifik. Inga skadedjur, inga sjukdomar, inga tråkigheter alls och jag kommer ha massor av tid att bara njuta…..

De senaste lediga dagarna har vi ägnat åt höststädning i trädgården. Rensat i rabatterna, klippt lite häckar etc. Den här ljuvliga, hittills milda och snöfria vintern gör att vi nästan kommer ikapp med allt som skulle varit gjort i oktober-november. (De sista tulpanlökarna fick jag ner i jorden i mellandagarna!)

Dock ligger jag lite efter med frösådderna! Brukar ju så de första chili-, paprika- och kronärtskocksfröerna på nyårsdagen. Men jag har som sagt legat ute i rabatterna i stället. Men jag har plockat fram lådorna med mina fröer och så smått börjat planera.

fröer 2014

Även såbackar och krukor etc. är framtagna. Såjorden är också inhandlad, så endera dagen ska jag komma igång.

sådd 2014

Den första kamelia blomman slog ut häromdagen och nog känns det att det går åt rätt håll nu! Snart kommer man även börja märka att ljuset återvänder. Vår bästa tid börjar snart!

kamelia 2014

Och vilken dag som helst kommer årets frönyheter från Skånefrö hem till butiken och webbshopen!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.