Frö-nyheter!

Nu är årets frö-nyheter på plats – både i Butiken och i webbshopen! Och nog kliar det i odlar-fingrarna….

Vad sägs om en ljuvlig vallmo-mix?

680 996 Multipack Vallmo mindre II

På blomfronten är det också en ny Zinnia, ’Early Wonder Mix’ och en Prunkfjärilsblomster, s.k. Fattigmansorikidé, ’Angels Wings’ samt en makalöst läcker Tagetes, ’Kees Orange’. Visst drömmer man om prunkande sommarrabatter och krukor?

Tagetes Kees Orange

Multipack med sex sorters chili & paprika, ett perfekt urval av färger och former samt smak och hetta, finns bland grönsaksnyheterna.

Två nya tomatsorter har tillkommit, den mycket välsmakande körsbärstomaten Red Cherry och den rikbärande växthustomaten  Shirley F1.

Andra efterlängtade grönsaksnyheter är Vintersallat/Mache-sallat ’Lambs Lettuce Jade’, Svartkålen ’Nero di Toscana’, Kålrot ’Best of All’  och den extremt vackra röda Mangolden ’Vulcan’.

Men nästan bäst av allt är, att några populära sorter kommit som SÅBAND. Något som jag själv nästan alltid slarvar med och inte riktigt hinner med, är gallringen, och det är så suveränt att redan från start ha avstånden klara. Det kan ju inte vara mycket enklare än att dra upp en fåra i jorden, vattna, lägga ner lämplig bit såband, fylla på jord och vattna igen. Sedan är det bara att vattna kontinuerligt och invänta skördedags! De aktuella sorterna är Rädisa ’Cherry Belle’, Morot ’Early Nantes’ och (bäst av allt – tycker jag!) Huvudsallat ’Buttercrunch’.

Sallat såband

Vi har börjat planera vår köksträdgård inför vår och sommar och det gäller att tänka till vad det är som man verkligen vill ha och vad som funkar med de förutsättningar man har. Vår lista och våra tankar följer inom kort….

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.