Sommartider!

Äntligen, äntligen – men det är svårt att tro!? De flesta dagar känns som höst, blåsigt, regnigt och kallt. Men det kommer nog en “riktig” sommar i år också…

Jag känner mig som en urusel trädgårdsbloggare och en rätt dålig trädgårdsarbetare – men jag är en jäkel på att bokföra, deklarera och göra bokslut! Nu är årets mest intensiva arbetsperiod över och jag kan ägna lite mer tid åt trädgård och andra livsnjutningar.

Jag gick en runda med kameran i morse och trots vissa brister i underhållet är trädgården rätt o.k.?
26.6 Pion
Pionblomningen i år är lite ojämn och det beror väl på den kalla försommaren, men några har nästan blommat över men är lika fantastiska ändå.
26.6 Pion gul
Den här gula skönheten är helt magnifik, med otroliga blommor, tyvärr har jag slarvat bort namnet! Den gör sig rätt bra med Aklejan ‘Black Barlow’ med sina gula ståndare.
26.6 Allium mm
Allium av alla slag tillhör mina favoriter och nog är de läckra där de står lite över allt annat.
26.6 Riddarsporre
Riddarsporrarna börjar också komma igång nu och är magnifika.
26.6 Ros Louise Bugnet
Rosorna är sena, brukar redan vara i full gång vid den här tiden. Men ‘Louise Bugnet’ är ett säkert kort. Blommar bland de allra första, är vacker som få och doftar ljuvligt. Dessutom frisk och stor, frodig, buske.
26.6 Ros Aicha I
Jag har tre buskar av ‘Aicha’, en i Potagern och två vid södra ingången till Rosenpergolan. Helt outstanding – vilka blommor och vilken blommängd!
26.6 Ros Aicha II
26.6 Klematis
Klematisarna börjar också komma igång. Det här är ‘Warszawska Nike’ som växer i spaljén runt Potagern.
26.6 Lutyens
Och vi har äntligen fått vårt smycke i trädgården! En Lutyens-bänk i teak. Här kan man sitta med ryggen mot den doftande Rosenpergolan och se ut över perennrabatterna. Rätt o.k.
26.6 rabatter etc
När jag går runt så här i trädgården, så får jag ibland nästan nypa mig i armen för att inse att det för åtta-nio år sedan inte fanns någonting alls här! Tomten var bara en stor åker och nu börjar det faktiskt bli en nästan uppvuxen trädgård. De första spadtagen ute i trädgården tog vi under säsongen 2007. Vi flyttade ju in juni 2006 och första säsongen var det fokus på innergården och växthuset. Hösten 2006 satte vi läplanteringarna och sedan har det vuxit fram allt eftersom.
Trädgårdslycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.