Bister vinter!

17.1 vinter
Minus 12 grader, flera dm snö och bara plus 2,5 grader i växthuset. Kris!
Visst är det vackert och det är inte ofta på Österlen som vi har sådana här vinterdagar, kallt, soligt och vindstilla! Men … Jag bosatte mig inte på Österlen för snöns skull!
För exakt ett år sedan, den 17 januari 2015, planterade jag drygt 300 tulpanlökar i trädgården. Årets dåliga samvete får nog hamna i krukor. Rätt ofattbart att det kan vara så olika.
17.1 vinter2
Idag har jag i alla fall fått igång årets första frösådder! Chili, paprika, kronärtskockor, klockrankor, pelargoner och petunia. De står nu på värmematta under lysrör i köket. Så snart de kommit upp ordentligt får de flytta ut i orangeriet.
17.1 frösådder
Orangeriet är ändå en ljuspunkt i tillvaron, där det lyser upp vår innergård.
17.1 Orangeri

Dessutom har jag idag också UPPDATERAT HEMSIDAN med nya bilder från 2015. Gå in på de olika rubrikerna i menyn till vänster och se hur trädgården såg ut i våras/somras.
Du vet väl att Du kan “prenumerera” på nya inlägg. Fyll bara i Dina uppgifter längst ner på Kontakt-sidan, så får Du mail varje gång jag skrivit något nytt.

One response to “Bister vinter!

  1. Ser helt fantastiskt ut i ert orangeri- måste vara underbart att kika ut på det när det lyser där ute. Minns sommarkvällen från i fjol som var helt magisk !
    Klockrankorna skall alltså sås så tidigt, tack för tipset !
    Ha det så gott och hälsa Janne – Janne hälsar också !
    Kram/Isa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.