Arbetsmoral kontra Trädgårdsnjutning

De här sista veckorna med årets bokslut och företagsdeklarationer (deadline 16 juni!) är kampen svår mellan arbetsmoralen och trädgårdsnjutningen. Jag kämpar på vid skrivbordet, men jag försöker smita ut i trädgården en liten stund varje dag för att få njuta …

perennrabatter

Det är rätt ofattbart att det här var en helt slät åker fram tom år 2006….

PerennrabatterII

Och nu kan jag bara gå runt och njuta av alla guldkornen; som här den helt ljuvliga perenna vallmon Patty’s Plum. Och kombinationen med perukbusken och daggkåpan känns ju också rätt o.k….

Patty's Plum

Aklejan Black Barlow är också i samma färgskala och går inte heller av för hackor. Den frösår sig ju också gärna och dyker upp lite här och var i rabatterna, en egenskap jag gillar.

Akleja Black Barlow

Tulpanerna är nu nästan helt utblommade, men några enstaka finns kvar, som här i kombination med allium.

allium o tulpaner

I springbrunnen på gården växer de nysatta näckrosorna för varje dag och vi väntar ivrigt på blomknoppar. Bladen är ännu rätt små och syns knappt, men de blir fler hela tiden.

Springbrunnen

Rosorna har också börjat slå ut, som här Aicha under plommonträdet i Potagern. På sikt ska hon svinga sig upp i trädkronan, har jag tänkt.

Aicha

I Tomathuset börjar det komma tomater på de flesta plantor, här den första på Indigo Rose, den härligt svarta tomaten.

Indigo Rose

Och när man kan plocka sallat och sparris till middagen, så känns det rätt lyxigt och man klarar några timmar till vid skrivbordet.

sallad o sparris

Snart är årets stora arbetsbeting avklarat, arbetstiden blir mer normal och då nalkas härliga sommardagar i trädgården, många trädgårdsvisningar och kanske lite nya projekt….

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.