Trädgårdsbesök hos Pierce i Önnarp

Vi var en liten grupp från Österlens Trädgårdssällskap som en kylig majkväll besökte Liselotte och Mike Pierce i deras fantastiska trädgård i Önnarp, utanför Skurup. Att trädgården är omskriven och prisbelönt är inte svårt att förstå, den är helt makalös! Välskött, utan att vara tråkigt perfekt och med härliga växter och kombinationer.  Dessutom är Liselotte och Mike  öppna och generösa med allt sitt kunnande och sin erfarenhet.

Trädgården är på drygt 5.000 kvm och familjen Pierce har bott här i 40 år. Här finns allt; köksträdgård, perenner, stenparti, en jättedamm, träd, buskar etc, etc.

I första hand var det köksträdgården vi skulle besöka och lära oss mer om. Liselotte och Mike har en imponerande köksträdgård, som rymmer allt man kan önska sig. Att den dessutom är genomtänkt och praktisk, men smarta lösningar på det mesta, gör den inte sämre. Vi fick också lära oss ett nytt sätt att förodla sallat på – jag testar f.n. för fullt och återkommer!

Men – köksträdgård i all ära (och jag är verkligen en köksträdgårdsfanatiker) – när man träder ut i den stora trädgården så faller man handlöst för dess enorma skönhet och växtlighet.

Längst bort i trädgården står en helt fantastisk stenskulptur i Kolmårdsmarmor. Tyvärr har jag glömt bort konstnärens namn….

 Pionerna hade just börjat komma igång, och den ena var vackrare än den andra.

     

       

Aklejor fanns också i massor. Och i många härliga kombinationer.

 Det här är en trädgård som man vill besöka många, många gånger……

 

2 responses to “Trädgårdsbesök hos Pierce i Önnarp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.