Aicha

Äntligen har jag klarat av årets tuffaste arbetsperiod som redovisningskonsult. Årets alla bokslut och deklarationer är klara och inlämnade och nu kan jag få ägna mer tid åt trädgården och odlingarna (och bloggen!).  De senaste veckorna har trädgården verkligen få stå tillbaka för mycket! Men nu väntar bättre tider……

Och när jag i torsdags kväll gick ut i trädgården möttes jag av en utslagen Aicha vid entrén i rosen-pergolan. Vilken ljuvlig ros och vilken underbar doft!

Vi har två Aicha vid ingången i pergolan och en i Potagern. De är alltid de allra första rosorna som börjar blomma i mitten av juni och håller på i några veckor för att sedan komma tillbaka med en ytterligare blomning  på sensommaren. Aicha är framtagen av Valdemar Petersen i Danmark 1959 och anses vara en av hans största framgångar. Betecknas som buskros, men har ett kraftigt växtsätt.  Enligt Lars-Åke Gustafsson är den; härdig, frisk, skuggtålig, anspråkslös och lättodlad. Därtill mycket vacker och väldoftande. Vad kan man mer begära av en ros?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.