Tusen trädgårdar 11-12 aug 10-17

Nu i helgen är det åter dags för Tusen trädgårdar. Se alla trädgårdar som kan besökas på www.tradgardsriket.se.

Den ”stora dagen” är på söndag 12 aug, men många av oss deltagare har också öppet på lördagen.

Tyvärr känns trädgården just nu redan lite hösttrött! Det har ju varit en lite speciell och konstig säsong i år. Först hade vi två månaders extrem torka och sedan kom en månads regnande och därefter har det varit varierande kallt, mulet, blåsigt och regnigt. Men – tre dagars sommar har vi faktiskt haft, så man ska väl inte klaga…. Och inte har man behövt vattna heller…. T.o.m. tomaterna i växthuset har låtit vänta på sig. Men igår tog vi den första av bifftomaterna (de små, framför allt de gula, körsbärstomaterna började mogna för några veckor sedan) och det var en bjässe! ’Pantano’ 512 gr! Härlig med mozarella, basilika och olivolja på!

Men det gäller att fokusera på det som är bra och vackert och vända bort blicken från ogräset och det man inte hunnit med! Just nu har de stora tigerliljorna i vår ”eldrabatt” kommit igång.

Härligt dramatisk! Även Rudbeckian ’Goldsturm’ i samma rabatt är i full blom och matchar fint Eva Troedssons gula spjut.

Och som sagt, nu är det Tusen trädgårdar som gäller! Vi ser fram emot många besökande trädgårdsentusiaster! När vi var med förra gången för två år sedan hade vi över 250 besökare – trots spöregn hela dagen – och vår snälle granne öppnade upp sin fårhage som parkering!

One response to “Tusen trädgårdar 11-12 aug 10-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.