Sensommarvecka

Så blev det i alla fall några sommardagar till… Synd bara att sol och värme skulle komma just när man måste återvända till skrivbordet. Nu är jag ju så lyckligt lottad att jag själv styr över min tid och kan bestämma vilka av dygnets timmar jag ska tillbringa vid skrivbordet respektive i trädgården. Men den här veckan har  jag varit  nödd och tvungen att helt och hållet ägna mig åt mina klienter och deras bokföring etc.  Men jag hann i alla fall ut och fota den fantastiska vita kungsliljan som blommar för fullt nu i Vita trädgården.

 Likaså är vår hortensia Hydrangea paniculata ’Pinky Winky’ i full blom. Vi köpte den i norra Frankrike i september 2010 och nu börjar den komma så smått.

Förra helgen  var det också Tusen trädgårdar. Under lördagen var det sparsamt med besökare, men under söndagen hade vi drygt 75 personer här. Vädret var underbart och alla besökare var mycket positiva. Förutom helheten, som många lovordade, var det köksträdgården som tilldrog sig mest uppmärksamhet. Rosenpergolan hade ju sin höjdpunkt för en dryg månad sedan, men många besökare kunde nog ändå föreställa sig hur det doftade och prunkade när det var som bäst. Och så förstås vår fantastiska svarta fläder, bli alltid vederbörligen beundrad!  Sambucus nigra ’Purpurea’. (Se inlägget 2012-06-25)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.