Höstkänsla…..

Så har vi haft sommarens sista Öppen trädgård för i år. Många inspirerande och roliga besökare har vi haft under säsongen. Nu i söndags gästades vi bl.a. av ett odlande par från Västergötland. Kolla in deras hemsida www.bjornhyltans.se.   Mycket imponerande och inspirerande! Verkar helt klart vara värt ett besök!

Och nog känns det att det börjar gå mot höst. Så här i slutet av säsongen känner jag alltid av en viss trädgårdströtthet och det är lite befriande att nu släppa trädgården (delvis!) och låta den mogna av och vissna ner. Fortfarande finns det dock en hel del att njuta av, som den otroliga klematisen ’Summer Snow’, som klär in hela sidan av spaljén mot Potagern och ger sig av upp i plommonträdet. När vi planterade den blev jag varnad för att den var lite väl överdådig, men är det inte precis så man vill ha det…..

Och lika vacker är den på nära håll…

 Krassen i Potagern är också helt makalös  och breder ut sig över alla odlingsbäddarna.

Kronärtsskockorna börjar också snart bli klara. Det här är den italienska sorten ’Romanesco’ som växer bra, är vacker och ger flera skockor på varje planta.

 Den är verkligen en prydnad i såväl köksträdgården som rabatten.

 Just nu vräker regnet ner och det åskar och blixtrar. Dagens trädgårdsnjutning får nog bli planeringen av den nya stora perennrabbaten….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.