TOMATER

I år hade jag bestämt mig för att begränsa tomatodlingen något, men det finns ju så många sorter man vill prova, och så har man de gamla godingarna.

Den 15 februari sådde jag de första och  jag har börjat omskola dem nu i dagarna.

Bloody Butcher, Moneymaker, Roma, Pink Brandywine, Garden Pearl, Gardeners Delight, Sunbaby och Marmande. Alla från Skånefrö.

Den 26 februari sådde jag nästa omgång och de behöver väl ytterligare någon vecka på sig innan det är dags för omskolning.

Green Grape, Tiny Tiger, Brown Berry, Totem F1, Tumbling Rom Red, Green Zebra, Cuor di Bue och Yellow Pearshaped.  Fröer från Åke Truedsson, Lindbloms, Beaumaux och så förstås Franchi.

Och idag sådde jag två för mig nya sorter:  Black from Tula och Indigo Rose. Jag har köpt dessa fröer från Albinus Frö i Danmark, se www.albinusfro.dk .

Black from Tula är en gammal sort med ryskt ursprung. Mörkbruna tomater som ska ha en fantastisk, intensiv smak.

Indigo Rose är en spektakulär nästan helt kolsvart tomat. Den är utvecklad för att ha extra hög halt av antioxidanter. Det är ju så med grönsaker, att ju starkare färger, desto mer antioxidanter.

Och det här är ju faktiskt bara 18 sorter! Jag har plats för 20 i lilla växthuset, så det kommer bli perfekt! Och några plantor ska jag väl också sälja i butiken….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.